Flierefluiten

Ik ben ook zo dom hè. Ik weet van mezelf dat ik voorzichtig moet zijn met het gebruiken van woorden. Ik heb er nota bene al eerder verhalen over geschreven. Over woorden die zich in mijn hoofd nestelen en er dan ook niet meer uitgaan. En wat doe ik vanmorgen op Twitter? Ik plaats de tweet: ‘Goedemorgen. Vandaag staat mijn dag in het teken van muziek. Ik ga flierefluiten.’ En ja hoor… Bingo!!! Nu fluit het dus al de hele tijd fliere in mijn hoofd.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fluiter. Ik ben daar niet zo goed in en fluit doorgaans behoorlijk vals. Mijn fluitrepertoire wordt hier thuis ook niet heel erg gewaardeerd. Om de een of andere reden loopt mijn fluitrepertoire niet gelijk met de jaargetijden. Zo fluit ik tijdens zomerse klussen kerstliedjes en breng ik in de winter graag ‘Tulpen uit Amsterdam’ ten gehore. Mijn kinderen worden daar niet vrolijk van, maar dat interesseert me geen fluit.

Vandaag fluit ik dus fliere. Niet dat ik niets beters te doen heb, want ik heb genoeg te doen. Er wachten nog verschillende klussen om geklaard te worden, maar daar heb ik gewoon even geen zin in. En daarom ben ik vandaag dus gaan flierefluiten. Ik heb nog even overwogen om te gaan lanterfanten, maar daar heb ik van afgezien omdat het een nogal zinloze bezigheid is. Ook heb ik nog even aan slabakken gedacht. Maar mijn keukenkast is al zo vol. We eten hier best vaak sla, maar nu ook weer niet in die mate dat meer dan één slabak echt nodig is.

In plaats van te gaan flierefluiten had ik natuurlijk ook kunnen gaan sjappietouwen. Maar daar had ik tot vanmorgen nog nooit van gehoord, dus ben ik niet op die gedachte gekomen. En rinkelrooien is geen optie. Ik heb geen rinkel in mijn tuin. Wie geen rinkel zaait, zal ook geen rinkel oogsten. Voor pierewaaien en kaaiewaaien staat er te weinig wind. Suilen dan? Nee dank je. Vind ik niet aantrekkelijk klinken. Ik heb nog wel met het idee gespeeld om te gaan veugelen. Dat woord heeft echter meerdere betekenissen en voor één ervan moet je toch minimaal met z’n tweeën zijn. Bovendien zou dit dan een verhaal voor 18-plus worden.

En dus ben ik vandaag gaan flierefluiten. U vindt het waarschijnlijk niets, maar ik heb er, dankzij Google, een heleboel van opgestoken. Morgen ga ik naar het tuincentrum om rinkelzaad te kopen. Dan kan ik over een poosje flierefluitend rinkelrooien.

 

One reply on “Flierefluiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *