Dag lieve Jetty

Als iemand het predikaat Lieverd (jawel, met een hoofdletter L) verdiende, dan was dat wel Jetty van Rooy. Wat een schat van een mens was dat. Was, want Jetty is er niet meer. Zij overleed in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november na een hartstilstand. Wat zal ik haar missen.

Ik heb Jetty leren kennen op Twitter. In 2011 of 2012. We hebben samen nog geprobeerd te achterhalen van wanneer ons eerst contact dateerde, maar we kwamen er niet uit. Bijna dagelijks gingen onze tweets over en weer. Later kwam daar ook WordFeud bij. Daar kun je ook bij chatten en dat deden we dan ook. Liever gezegd, dat deed Jetty dan ook. Want stilzwijgend woordjes leggen, was niets voor haar. Volgens de WordFeud-statistieken waren we vrijdag 7 november om 16.52 uur aan ons 399e potje begonnen. Op zaterdag 8 november om 23.59 uur legde Jetty haar –naar nu is gebleken- laatste woord. Uiteraard begeleid door een chatberichtje. Nog slechts 7 letters in de pot. Die zullen daar voor altijd blijven.

Jetty was een fanatiek WordFeud-speelster. Ze hield van snel spelen. Als ze naar haar zin te lang op een woord van mijn kant moest wachten, stuurde ze een chatberichtje. ‘Regent het bij jou ook?’, vroeg ze dan bijvoorbeeld. Of ze vroeg of mijn dochter al een kamer had gevonden. Want zo was Jetty. Belangstellend, meelevend.

Onze dagelijkse contacten op Twitter en WordFeud waren voor Jetty niet genoeg. Zo af en toe moest er ook via WhatsApp geconverseerd worden. Jetty ging op haar zeer respectabele leeftijd met de tijd mee. Het was op haar verzoek dat ik WhatsApp op mijn Phone heb geïnstalleerd.

Jetty was ook een trouwe lezeres van mijn Eitjes. Ze overlaadde me op Twitter, WordFeud en WhatsApp met complimenten. Maar ze las mijn verhalen ook altijd kritisch. Als ik eens over een foutje in de tekst had heen gelezen, liet ze me dat in een berichtje weten.

Hoewel Jetty en ik al twee, of misschien zelfs wel drie jaar dagelijks contact hadden, hebben we elkaar nooit persoonlijk ontmoet. We wilden het allebei wel, maar het kwam er niet van. Afgelopen zomer zou het er eindelijk een keer van komen, maar er kwam iets tussen waardoor ik onze afspraak moest afzeggen. ‘Geen probleem’, chatte ze toen. ‘Het komt nog wel een keer.’ Nu kan het dus niet meer.

Afgelopen zondag bleef het akelig stil op WordFeud en Twitter. Geen woordjes en geen chatberichtjes van Jetty. Aanvankelijk dacht ik dat ze wel bezoek zou hebben van haar kinderen. Maar iets in mij zei dat dit niet zo was. Dat had ze namelijk allang in een chatbericht laten weten. Want Jetty sprak ook vaak en met veel liefde over haar kinderen en kleinkinderen. Toen ik om 20.00 uur nog niets van haar gehoord had, stuurde ik een WhatsApp-berichtje met de vraag of het wel goed met haar ging. Vanmorgen werd mijn bericht beantwoord. Niet door Jetty, maar door haar zoon.

Lieve Jetty. Wat zal ik je ontzettend missen. Je begrip, je meeleven, je opbeurende woorden, je gemopper op die rotletters die je bij WordFeud had gekregen, die Q die je maar niet kwijt kon. Jij was heel waardevol voor mij. Gelukkig weet je dat, want dat heb ik je in mijn chatberichtjes vaak genoeg laten weten. Ik wens jouw kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij dit enorme verlies.

Rust zacht, lieve Jetty XXX

Op verzoek van de zoon van Jetty plaats ik hieronder de tekst die hij vanmorgen op Twitter had willen zetten.

Beste mensen,

Ik ben Peter, de zoon van Jetty en moet jullie helaas meedelen dat jullie een twittermaatje verloren hebben. Jetty is afgelopen zaterdagnacht overleden na een hartstilstand. Natuurlijk op een respectabele leeftijd, maar voor ons toch volkomen onverwacht.

Voor hen die nauwer contact met haar onderhielden: de crematie vindt plaats komende vrijdag om 13:15 uur in het crematorium van Tilburg.

Voor verder informatie kunt u mij ook even mailen: peter.vanrooij@printforce.nl

Wellicht tot ziens…

 

16 replies on “Dag lieve Jetty”

 1. Ton Broekhuisen op

  Ik zit niet vaak zonder woorden, maar deze keer wel. Ik schrik me helemaal te pletter. Jetty was een liefie. Ik zal haar missen! En wens de nabestaanden veel sterkte. Rust zacht, lieve Jetty!

 2. gerry op

  Wat heb je dat mooi geschreven. Ook ik heb met haar nog een spelletje gespeeld en vroeg mij af waarom ze zondag nog niet gereageerd had. Zolang wachten was toch niets voor Jetty.
  Ik zal haar missen.
  Wens de familie veel sterkte met het verlies van hun moeder en oma.

 3. Hilke op

  Wat een heftig nieuws! Via Twitter zijn we ooit met elkaar in contact gekomen. Ze reisde altijd heel trouw met ons mee via ons reislog. En natuurlijk stuurden we haar dan een kaartje van de andere kant van de wereld, die soms maanden later pas bezorgd werden … Ik zal haar missen. Ik wens haar dierbaren veel sterkte!

 4. Sophia Hermsen op

  lieve Jetty, wat zal ik je spitsvondigheden en leuke tweets missen, zeker in ins mooie rijtje, praktisch elke ochtend elkaar n fijne dag wensen, je laat n leegte achter, dag lief mens, n laatste groet geef ik je mee op je reis, Sophia

 5. Sophia Hermsen op

  dag lieve Jetty, wat zal ik je missen, je leuke grapjes, spitsvondigheden, s avonds laat soms nog n berichtje! Ons rijtje, elkaar s ochtends n mooie dag toewensen, zal nooit meer t zelfde zijn.
  Een groet geef ik je mee op je laatste reis, daf lief mens, sophia

 6. Kim Wybenga op

  lieve Gert,

  Prachtig geschreven, ik kende Jetty niet, maar door jouw mooie woorden leeft ze weer een beetje. Een

 7. Bedankt Gert voor dit mooie blog over onze Jetty. Een zeer attente, aardige en wijze vrouw.

  Via deze weg wil ik de familie en vrienden van Jetty condoleren. Heel veel sterkte.

 8. Gert wat een mooi eerbetoon aan ‘onze’ lieve Jetty, je hebt haar precies zo benoemd zoals ook ik haar ken; belangstellend en meelevend, eerlijk en oprecht. Ik volg haar vanaf 2011 en ik kan het niet bevatten dat haar tweets niet meer zullen verschijnen. Wat een heftig nieuws vandaag en ik ben zo ontdaan. We hebben zo gezellig gekletst altijd. Ik kreeg altijd wel een complimentje over mijn positiviteit maar ook was ze kritisch op mijn dagelijkse gedachte en zei dan, daar kan ik niks mee. Ik hield van die eerlijkheid, ik hield van die vrouw, ook al heb ik haar nooit echt ontmoet. Afgelopen week deelden we nog haar paddenstoelen foto’s, die haar dochter in het bos had gemaakt. En spraken we over Grace Kelly en Reinier. Wat een kiene vrouw, zo bij de tijd. Vrijdagavond waren onze laatste tweets aan elkaar en bedankte ik haar nog voor de gezelligheid en wensten wij elkaar welterusten. Wat zal ik haar missen, wat zal ze gemist worden door al haar trouwe tweeps. Ik wens jou veel sterkte Gert.
  Ik wens de familie, haar kinderen en kleinkinderen, haar dierbaren enorm veel sterkte!
  Rust zacht lieve Jetty xx

 9. Peter van Rooij op

  beste Gert en andere twittermaatjes van Jetty,

  verrassend om te zien dat jullie omschrijvingen en typeringen van Jetty parallel lopen met die van ons, haar directe familie. Ook wij kenden haar zoals jullie het omschreven hebben in jullie vele hartverwarmende reacties. Bij het lezen ervan is het niet mogelijk gebleken om het droog te houden, dank jullie allen hiervoor!

  Ik zelf probeerde toch wel eens per week bij haar langs te gaan en ondanks dat ik dan fysiek aanwezig was, moest ik haar aandacht op deze momenten toch altijd delen met jullie. Het twitteren ging door! Voor ons (haar 5 kinderen) was dit een zegen, want we waren er maar wát blij mee dat ze een tijdsbesteding gevonden had maar ze zichtbaar veel plezier in had! Ze had geen zin meer om op bezoek te gaan of om aan feestjes deel te nemen. Ze bleef het liefste thuis, op haar eigen plekje op de bank: TV op FOX Sport en haar mobieltje permanent in de aanslag. En na elk fluittoontje werd er direct gereageerd. “HALLO, ik praat met je….! Ja, ja, ik hoor het wel….” Het valt ook niet mee, om altijd 5 E’s op je plankje te hebben staan en als je deze dan ruilt pak je er steevast weer 4 nieuwe voor terug. Of altijd alleen maar medeklinkers. We hebben hier al heel wat creatieve maar onleesbare woorden mee gemaakt.

  Wat ik hiermee eigenlijk wil overbrengen, is dat jullie echt een invulling aan haar leven hebben gegeven! We kenden inmiddels al heel wat namen. Ontzettend bedankt hiervoor!

  Nog even om het beeld van haar in een notendop te completeren:

  Jetty was 85 en vanaf haar 35 weduwe. Onze vader stierf in 1964 volkomen onverwacht, waarna ze er met haar 5 kinderen (in de leeftijd van 1 tot 7) plots alleen voor stond. Wat bij ons vooral overheerst is het enorme gevoel van respect, wat we altijd voor haar gehad hebben. Ga er maar aan staan! Zoals ze tegen jullie over ons sprak geeft al aan hoezeer we altijd en onvoorwaardelijk op haar konden rekenen. Respect, respect, respect…..!

  Ook wij zullen haar met haar humor en spitsvondigheid missen. We proberen wel het oblectieve van “mooie leeftijd”, “ze heeft niet geleden” en “ze heeft tot het laatste toe, helder van geest, haar leven geleid” wel in te zien, maar ze laat door dit plotselinge heengaan wel een enorme leegte na, waar we nog wel een tijdje voor nodig zullen hebben om het allemaal te begrijpen.

  Nogmaals iedereen bedankt voor het liefdevol vullen van haar dagen!

  Peter

 10. Victor Hopman op

  Het bericht van Jetty’s overlijden heeft mij erg geraakt. Ik heb haar (helaas moet ik zeggen) nooit ontmoet, maar we twitterden al sinds 2010. Door haar vrolijke Tweetie avatar had ik in het begin niet eens door wie ze was, hoe ze sprak was altijd zo jong van geest, dat ik haast niet kon bevatten dat ze al een dame op leeftijd bleek te zijn. Gaandeweg sprak ik haar vaker, gaven we samen commentaar over wat we op tv zagen, of hadden we conversaties via DM. Met Kerst kreeg ik altijd een kaartje. Bijzonder hoe je iemand die je nooit ontmoet hebt, zo in je hart kunt sluiten.

  Ik herinner Jetty als een lief en heel bijzonder mens, altijd vol humor, altijd in voor een praatje, met een hele eerlijke mening. Ze zal door mij en vele anderen heel erg gemist worden.

  Ik wens de nabestaanden van Jetty heel veel sterkte toe in de komende tijd.

  @vic23.

 11. Dennie (smurferd) op

  Beste mede twittervriendjes van Jetty,

  Ik heb zaterdag rond middernacht nog even met haar gekletst over een tv-programma, waarin ze as usual haar ongezouten mening over gaf.

  Zelf heb ik haar in 2010 op Twitter ontmoet, zij was mijn eerste Twittermaatje die me gelijk uitlegde hoe het werkte en
  mij introduceerde bij een aantal vrienden van haar, waarvan ik de meeste nog volg en met een enkele zeer goed contact onderhoud.

  In mijn gedachten zal ze altijd voortleven als een vrouw, die ondanks haar hoge leeftijd, nog zeer modern, trouw aan haar vrienden, humor had en altijd met veel liefde over haar familie sprak,

  Ik wens haar familie heel veel sterkte met dit verlies.

  Rust zacht lieve Jetty

 12. @brenzef op

  Jetty was m’n twittermaatje van de 1e dag. Ze was er altijd, altijd vriendelijk en attent. Ik heb haar vaak gesproken. Was het niet via Twitter dan wel telefonisch. Ik wist dat ze op leeftijd was en ze er wellicht op een dag niet meer zou zijn. Nooit gedacht dat die dag zo snel zou komen. Jetty leeft voort in de harten van velen (en die van mij).

  Je bent pas dood als iedereen je is vergeten.

 13. Lieve familie van Jetty

  Gecondoleerd en heel erg veel kracht en sterkte toegewenst. Wat was ze een schat van een vrouw. Ze had altijd lieve woorden voor me en steunde me als ik het moeilijk had. Even een hart onder de riem. Ik heb haar als een steun ervaren wat voor mij ondanks dat we elkaar niet kennen belangrijk is. Ik zal haar lieve woorden missen. Ondanks het moeilijke onderwerp waar ik over twitterde en haar hoge leeftijd had ze aandacht en begrip ze was een geweldige vrouw en een aanwinst voor twitter. We zullen haar missen en zeker niet vergeten,,,,

 14. Ach Jetty, vanavond belde je zoon…. ben erg geschrokken van het bericht dat je bent overleden.
  We hebben veel contact gehad via de social-media en wordfeud…., je was mijn vaste, supersnelle, en geweldige tegenstander waar ik maar moeilijk van kon winnen… Ik ga je erg missen. Ik wens de familie veel sterkte. Je was een pareltje….
  Rust zacht, ik zal nog vaak aan je denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *