Vroeger of later

Vroeger,

Dat was ooit

Later,

Dat komt ooit

Nu,

Dat is heden

Maar nu is zo alweer verleden

 

Later zal ooit vroeger zijn

(Vroeger kan nooit later zijn)

Daarom absorbeer ik elke dag het leven

Omdat ik het mezelf ooit nooit zal vergeven

Dat ik ben vergeten

Wat ik nu nog niet kan weten

 

Ik kijk vooruit en denk aan later

Aan de tijd dat ik wellicht nog vaker

Aan vroeger denken zal

7 replies on “Vroeger of later”

  1. Vroeger heb ik dit eitje blijkbaar gemist
    Dank voor de herinnering in het in het heden
    Ik zal proberen het te onthouden voor ooit
    Als ik terugdenk aan het verleden

    • Lijkt te kloppen, maar … Morgen (later) is gisteren (vroeger) vandaag (nu). Vandaag (nu) is morgen (later) gisteren (vroeger). In beide gevallen is later vroeger. Zelfs als je zou stellen: Gisteren (vroeger) was vandaag (nu) morgen (later), blijf ik bij mijn stelling. Gisteren (vroeger) was er immers nog geen vandaag (nu). Vroeger of later zal ik hopelijk ook mijn eigen redenering begrijpen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *