Het ei is gelegd

Het zal zo rond 1998 geweest zijn dat bij ons op de redactie -ik werkte toen in Gouda- pc’s in gebruik werden genomen waaraan een muis was gekoppeld. Een fenomeen waar een van mijn toenmalige collega’s, een dame die de pensioengerechtigde leeftijd in het vizier had, heel veel moeite mee had. Zij plaatste de muis weliswaar niet op het beeldscherm, zoals in het bekende grapje, maar het werken met die muis was voor haar een crime. Het schuiven over een muismatje ging haar nog wel goed af, evenals het plaatsen van het bekende pijltje op een document. Maar dan…  Dan moest zo’n document geopend worden. Gewoon even dubbelklikken. Maar hoezeer zij ook haar best deed en hoezeer de collega’s haar pogingen ook begeleidden met een luidkeels ‘klik klik’, zij kwam niet verder dan klik…..klik. En daar open je geen documenten mee.

Ik moest hier aan denken –sorry, even een ds. Gremdaat momentje- toen ik een week of twee geleden een mailtje kreeg van Petra Blankwaard van Indigo Webstudio met daarin de inlogcode van deze website die zij voor mij heeft gemaakt. “Kun je alvast wat aan de achterkant van de site rondneuzen”, schreef ze erbij. Ik heb mijn beeldscherm weliswaar niet omgedraaid, als variant op het bekende grapje, en ook het dubbelklikken ging me goed af, maar van hetgeen zich daarna op mijn beeldscherm ontvouwde moest ik toch even slikken. Zeg maar gerust dubbelslikken. Wat een boel ingewikkelde informatie en wat een boel ingewikkelde termen. Nu heb ik veel van die termen heel vaak op Twitter en Facebook voorbij zien komen, maar ook gewoon voorbij laten gaan. Wat moest ik ermee?

Dit dus. Een website. MIJN eigen website.

De naam van de site hoef ik u vast niet uit te leggen. En ook de categorieën spreken voor zich. Die gaan van zeer openhartige persoonlijke verhalen tot luchtige versjes, want net als op Twitter en Facebook kan ik het ook  op deze site niet laten om te spelen met taal.

Ik ben heel veel dank verschuldigd aan Petra Blankwaard, die de site heeft bedacht en gemaakt, en aan Frank van Veen, de bedenker en ontwerper van het schitterende logo.  Zij hebben een prachtige website gemaakt. Het is nu aan mij om mooie eieren te leggen en mijn Kievitsei verder uit te broeden.

Ik hoop dat u mijn site vaak en met plezier zult bezoeken.

Gert de Kievit

5 replies on “Het ei is gelegd”

  1. Hallo Gert,

    Ondertussen heb ik hier al aardig wat gelezen en kan ik je verklappen dat ik volop geniet van je uiteenlopende schrijfsels (voor zover je dat nog niet wist;). Ik ga deze heerlijke ‘hangplek’ voor taalknutselarij dan ook nog dikwijls bezoeken, mag je weten.

    Succes en groetsels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *