Het geheim van mijn vader (slot)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ken het geheim van mijn vader. Deze week heb ik de daad bij het woord gevoegd en mijn neef gebeld. Hij had het verhaal gehoord van zijn vader. Mijn oom Jaap, de broer van mijn moeder. Een zeer betrouwbare bron dus.

Ik zette mij schrap op de bank toen mijn neef zijn verhaal begon. Al bij zijn eerste woorden vielen voor mij een aantal puzzelstukjes op hun plaats. Het was best een heftig verhaal, al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik in mijn gedachten veel heftiger scenario’s de revue heb laten passeren.

Nu ik het geheim ken, begrijp ik ook dat mijn vader het niet aan mijn zus en mij heeft kunnen vertellen. Ik probeer me in te denken of ik hem met andere ogen zou hebben bekeken als hij het wel verteld had. Ik weet het niet. Het zou zomaar kunnen. Anderzijds zou het hem wellicht bevrijd hebben van een loden last op zijn schouders en had zijn leven zoveel aangenamer kunnen zijn.

Ik ken nu het geheim van mijn vader. Ik ken de achtergronden en de omstandigheden. En daardoor groeide nog tijdens het gesprek met mijn neef maar één gevoel. Trots. Ik ben trots op mijn vader.

Ik begrijp dat veel lezers verwachten dat ik het geheim van mijn vader nu ga onthullen. Ik hoop dat u kunt begrijpen dat ik dat niet doe. Uit respect voor MIJN vader.

2 replies on “Het geheim van mijn vader (slot)”

  1. Marianne op

    Ik ben blij voor jou dat je toch duidelijkheid hebt gekregen, het gelukkig niet te laat is. En wat het ook is, je vader, maar vooral in dit geval jij, hebt recht op je privacy! Succes met het een plaatsje geven.

  2. Jannie Harmsen op

    Begrijpelijk dat je het geheim van je vader nu niet met iedereen gaat delen. Maar het is fijn voor jou dat je nu weet hoe de vork in de steel zit en dat je trots op hem kunt en mag zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *