Geef me de veif

Het zal u niet ontgaan zijn dat ik graag verhalen en versjes schrijf. Verhalen en versjes over mijn jeugd, over recente gebeurtenissen in mijn leven, over dingen die ik zie of hoor. Mijn verhalen zijn meestal gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar soms laat ik me leiden door mijn fantasie. Liever gezegd, dan gaat mijn fantasie met me op de loop.

Het verhaal Pa Ling is daar een voorbeeld van. Ik hoorde op tv twee mensen praten over tongzoenen. Dat werd voor mij tong zoenen. Tong – vis – vissennamen – onderwaterleven… Ik noteerde alle namen en termen die in me op kwamen in het notitieblok op mijn iPad en in mijn hoofd begon een verhaal te ontstaan. Dat werd dus uiteindelijk het verhaal van Pa Ling.

Ik merkte tijdens het schrijven dat ik er zelf zoveel plezier aan beleefde dat ik dit eigenlijk wel vaker wil doen. Maar ja, waarover dan? En toen kwam ik op het idee om uw hulp in te roepen. Geef me vijf woorden en ik ga proberen er een mooi of leuk (of beide) verhaal van te maken. Dat is dus Geef me de veif. Met ei, want een ei hoort erbij.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik mede op het idee ben gebracht door een actie die Ton Broekhuisen vorig jaar op zijn website TypischTon.nl had. Hij gaf een aantal woorden en riep zijn lezers op daar een verhaaltje van te maken. Ik was de enige inzender. Daarom heb ik besloten het om te draaien. U geeft mij vijf woorden en ik maak het verhaal. Met dank aan Ton.

Een eerste oproepje op Twitter leverde al snel drie veifgevers op. Petra Blankwaard (@indigo), mijn collega Hélène Ouwerkerk (@heleneouwerkerk) en Marga Kessenich (@Margakes) hebben mij van uitdagende woordcombinaties voorzien. Ik ga die uitdaging aan en nodig u graag uit om ook veifgever te worden. Om met wijlen Willy Alfredo te spreken: Roept u maar!

 

En neemt u ook eens een kijkje op de site van mijn vriend Ton Broekhuisen. Dat is beslist de moeite waard.

3 replies on “Geef me de veif”

  1. Ricardo Seffelaar op

    Wat een leuk idee Gert. Ik lees altijd je verhalen en krijg altijd een big smile van de wijze waarop jij met woorden kan omgaan.
    Sinds kort heeft mijn dochter van 15 een vriendje dus mijn vijf woorden:

    Vader – dochter – verkering – vriend – toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *