Eikel

Veifgever: Marianne Bodde – van Hagen
Woorden: Eikel – steigeren – kei – lei – meier – reiger – prei

 

Het is een mooie zomerdag. De zon…

Ehhh, neem me niet kwalijk dat ik je onderbreek, Gert Er klopt hier iets niet.

Sorry, wat klopt er niet aan ‘Het is een mooie zomerdag’?

Die zin is goed. Dat bedoel ik ook niet. Maar kijk eens naar boven.

Ja, ik moet nodig mijn plafond witten, maar wat heeft dat met mijn verhaal te maken?

Haha, leuk. Je bent in het echt net zoals je schrijft. Maar dat bedoel ik natuurlijk niet. Kijk eens naar het aantal woorden dat boven het verhaal staat. Hoeveel woorden staan er?

Zeven.

Precies! En heet de categorie niet ‘Geef me de veif’? Volgens mij is het de bedoeling dat je een verhaal maakt op basis van vijf gegeven woorden.

Ja, maar dit is een geintje van Marianne. Ik ken haar nog van vroeger. We waren ooit collega’s. Het leek me gewoon leuk om…

Ik begrijp wel wat je wilt zeggen, maar is het niet beter om je aan je eigen spelregels te houden?

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waar jij je mee bemoeit. Het is mijn site en ik bepaal wat ik erop zet. Trouwens, wie ben jij eigenlijk? En wil je me ook niet de hele tijd onderbreken. Daar heb ik een enorme hekel aan.

Meier. Karel Meier. Je mag me Karel noemen, hoor. En je hoeft niet meteen te gaan steigeren. Ik ben een trouw lezer van je verhalen en ik vind je echt een kei. Zoals jij van vijf woorden elke keer weer een verhaal weet te maken… ik vind het knap. Maar ik ben een man van principes. Vijf woorden zijn vijf woorden. Dat zijn er geen zeven.

Dank voor je compliment. Maar nogmaals, ik bepaal zelf wat ik doe.

Prima hoor. Je doet maar. Eerlijk gezegd ben ik ook razend benieuwd hoe jij deze woorden in een verhaal verwerkt krijgt. Neem bijvoorbeeld woorden als reiger en prei. Hoe ga jij die verwerken?

Dat weet ik nu nog niet. Het verhaal ontstaat meestal tijdens het schrijven. Maar als ik onze conversatie teruglees zie ik dat jij al vijf van de zeven woorden hebt gebruikt. Voor mij is de aardigheid er nu wel vanaf.

Sorry, dat was niet mijn bedoeling. Ik zal je verder met rust laten. Dan kun jij opnieuw beginnen. Met een schone lei. Hahaha!

Grappig hoor. Hoor je me lachen? Noem nu ook nog maar even het laatste woord en bemoei je er dan verder niet meer mee.

Nee, het is jouw verhaal. Het laatste woord is dus voor jou.

Eikel!!!

4 replies on “Eikel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *