Tweeps zijn mooie mensen

Mensen in mijn omgeving en zij die mij al wat langer via Twitter en Facebook volgen, weten dat ik een bizarre periode achter de rug heb. Een periode van anderhalf jaar waarin mijn vader overleed, waarin ik vaak extreem duizelig was en het gevoel had mijn bewustzijn te verliezen. Een periode ook waarin ik een aantal keren in het ziekenhuis belandde, waarin ik op wonderbaarlijke wijze ‘genas’ van de Ziekte van Parkinson en waarin mij door enigszins panikerende cardiologen een monitor in mijn borst gepropt werd. Onnodig, zo is achteraf gebleken.

Door de duizeligheid kwam ik nauwelijks meer buiten. In deze periode was Twitter mijn wereld. Via Twitter hield ik contact met de buitenwereld. En in deze periode heb ik op Twitter een groot aantal echt mooie mensen leren kennen. Momenteel heb ik zo’n 670 volgers en volg ik zelf rond de 540 tweeps. Met de meesten is er niet of nauwelijks contact, maar met zo’n 25 tot 30 mensen is er sprake van regelmatige interactie. En ik durf te zeggen dat ik met ongeveer 20 tweeps inmiddels een bijzondere band heb. Bijzonder, want van deze mensen heb ik er tot nu toe slechts vijf in het echte leven ontmoet.

Ik weet dat het gevaarlijk is om namen te noemen, maar ik ga dat toch doen. Om te laten zien hoe sociaal tweeps zijn en hoezeer zij mij tot steun zijn geweest. Ik gebruik daarbij hun Twitternamen, zodat u hen op Twitter kunt opzoeken en kunt gaan volgen. Het is dus eigenlijk een soort #FF, een bekend Twitterfenomeen op de vrijdag.

Voor de eerste ga ik terug naar april 2011. Ik zat aan het sterfbed van mijn vader. Daar had ik tweets over geplaatst en daarop ontving ik tientallen warme reacties. Er was er één die via DM (besloten bericht) bij mij bleef. Dat was het Zoetermeerse raadslid @pclarck Ik heb dat als zeer waardevol ervaren.

En dan is er @eevoila Een prettig gestoorde boterletter uit Almelo. Zij reageerde op een tweet van mij over de show ‘Na de pauze’ van Herman Finkers. De show werd op tv uitgezonden en ik vond het moeilijk om naar te kijken. Enkele weken nadat bij Finkers Chronische Lymfatische Leukemie was vastgesteld, kreeg mijn vrouw de zelfde diagnose te horen. “Dan gaan wij Herman Finkers goed in de gaten houden”, zeiden we nog gekscherend tegen elkaar. Mijn vrouw is er niet meer, Herman Finkers nog wel. Dat gun ik hem natuurlijk van harte, maar het maakte het voor mij moeilijk om naar zijn show te kijken. Daarover raakte ik in gesprek met @eevoila en we hebben tot op de dag van vandaag nog vaak Twittercontact. Tegenwoordig gelukkig meestal over vrolijke onderwerpen.

Door de vele gebeurtenissen in de afgelopen anderhalf jaar raakte ik nog wel eens in een dipje. Dat werd altijd opgemerkt door @EdNissink Hij plaatste dan direct een tweet met een opbeurend woord. Vaak vergezeld van de tekst: ‘Ik brand een kaarsje. Niet dat het helpt, maar het staat zo gezellig.’ Zie dan maar eens in een dip te blijven.

En dan is er natuurlijk @indigonl Vanaf het moment dat wij elkaar gingen volgen was er sprake van veelvuldige interactie. Met name over woordgrappen. Tot het moment dat ik plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis. Ik beschikte op dat moment nog niet over een Phone waarop ik kon Twitteren. Het viel @indigonl al snel op dat ik was stilgevallen. Achteraf zag ik dat zij mij had gevraagd of het wel goed met me ging. Toen zij daar geen antwoord op kreeg, gaf ze mij op Twitter op als vermist en ondernam een zoektocht onder mijn volgers om te achterhalen wat er aan de hand was. Zij hield mij daarna nauwlettend in de gaten en toen ik op een gegeven moment weer eens in een dipje zat, kwam ze zelfs op bezoek.

Naast de onverwachte opnamen in het ziekenhuis was er vorig jaar ook een geplande kleine ingreep aan mijn elleboog. Daar plaatste ik een tweet over en meteen vroeg mijn plaatsgenote @AstridPisces of ik wel vervoer had. Dat had ik niet en zij bood spontaan aan mij naar het ziekenhuis te rijden en daar zelfs te wachten tot ik weer naar huis mocht. Ik ontmoette haar voor het eerst op de dag dat zij mij naar het ziekenhuis bracht.

Wat ik dus wil zeggen, is dat tweeps mooie mensen zijn. Ik ben blij dat ik hen heb mogen leren kennen. En als u Twittert of overweegt dat te gaan doen, volg dan ook de volgende mooie mensen:  @JettyvanRooy, @jeroenbard2, @Gelkopf, @TOKNICHT, @tonbroek, @DenieceW, @Emovisie, @frankvanv1, @gheimans, @GRJans, @heleneouwerkerk, @inkieisdeliefst, @marianneS1971, @regdijk, @rubyredactie, @wieberenze en @zitaschwab. Of misschien nog beter: kijk gewoon even bij alle mensen die ik volg en lees wat zij te bieden hebben. Ik voorspel u vele uren Twittergenot en een verrijking in uw leven, want tweeps zijn mooie mensen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *