Over bloemetjes, bijtjes en seks met de koningin

Veifgever: Marga Kessenich
Woorden: Geluidsbarrière – code – honing – spectaculair – zoeken

Dit wordt een prikkelend verhaal over bloemetjes en bijtjes. Een kort verhaal, want de meeste bijen leven slechts enkele weken. Alleen de koningin leeft langer, maar die heeft dan ook een luizenleven.

Dar Darren –hij heeft Ierse voorouders- is één van de honderden bewoners van een bijenkorf op een Gelders landgoed. Darren leidt een lui bestaan. Hij hangt wat rond in de korf en gaat af en toe eens een stukje vliegen. Darren heeft slechts één doel in zijn leven. Hij wil seks met de koningin. “Op een dag zal ik haar hebben. Let op mijn woorden”, zegt hij vaak tegen de andere darren in de korf. De anderen kijken hem dan meewarig aan, want iedereen weet dat je seks met de koningin niet overleeft. “Dat weet ik ook wel”, zegt Darren dan. “Maar ik weet ook dat wij darren in september worden afgeslacht of de korf worden uitgejaagd. Dan maar iets eerder dood, maar dan heb ik wel mijn pleziertje gehad.” “En”, voegt hij er na een korte stilte lachend aan toe, “dan heb ik toch één keer in mijn leven aan kruisbestuiving gedaan.”

De andere darren kunnen wel om de grap lachen. “Hij is leuk”, roepen ze, maar Darren hoort hen al niet meer. Hij zag zojuist Maya, één van de werksters in de korf, haastig naar de uitgang lopen en besluit haar achterna te gaan. ‘De koningin komt nog wel, maar nu ga ik haar versieren’, denkt hij. Bij de uitgang gekomen ziet hij dat Maya al een flinke voorsprong op hem heeft. Darren probeert haar in te halen, maar Maya heeft er flink de vaart in. De afstand tussen hen wordt groter en groter. “Niet zo snel”, roept Darren. “Straks vlieg je nog door de geluidsbarrière.” Maya mindert snelheid. “Wat moet je”, bromt ze als Darren haar heeft ingehaald. “Nou eh niets bijzonders”, antwoordt Darren. “Nou ja, ik vind je leuk, dus ik wil je vragen om vanmiddag samen…” “Sorry”, onderbreekt Maya hem bits. “Geen tijd. Ik heb het druk. Ik moet nectar zoeken, bloemen bestuiven en straks ook nog honing maken”, somt ze haar takenlijst op en vliegt gehaast zoemend weg. “Dan niet”, roept Darren haar na. Hij vliegt terug naar de korf.

In de bijenkorf aangekomen wacht hem een verrassing. Een emailbericht van de koningin. Het bericht is in een raadselachtige code geschreven. ‘Raat 83 + raat 21 = 16.00’, leest Darren. “Poeh, dan mag ik wel opschieten”, mompelt hij als hij de code heeft ontcijferd. Om vier uur stipt klopt Darren aan bij honingraat 104. De koningin doet open en trekt hem wild naar binnen.

Wat er zich in honingraat 104 allemaal heeft afgespeeld, ga ik u niet vertellen. Daar mag u uw eigen fantasie op loslaten. Helaas kunnen we Darren er ook niet meer naar vragen, want hij heeft de seks met de koningin inderdaad niet overleefd. Als zijn lichaam even later, niet geheel compleet meer, naar buiten wordt geschoven, kunnen we aan de gelukzalige glimlach op zijn gezicht wel zien dat het spectaculair moet zijn geweest.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *