Drank maakt meer kapot dan je lief is

Er heeft zich gisteravond in mijn huis een afschuwelijk drama afgespeeld. Het ging razendsnel. Binnen tien minuten drie slachtoffers. Twee doden en één in kritieke toestand. En dat allemaal door drank.

De avond begon zoals alle andere avonden deze week. Ik had me op de bank genesteld om een voetbalwedstrijd te kijken. Ik had een lekker koud biertje ingeschonken en verheugde me op de wedstrijd. Alle ingrediënten voor een mooie avond waren aanwezig. Maar het werd geen mooie avond. Nog voor ik een slok van mijn biertje had genomen, werd ik geconfronteerd met twee lijken. Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Ik zat aandachtig naar de voetbalwedstrijd te kijken. Terwijl ik me ontfermde over de twee doden, zag ik het derde slachtoffer. Hij leefde nog, maar ik zag dat hij er slecht aan toe was. Hij moest gereanimeerd worden, maar hoe?

Het was duidelijk dat ik het slachtoffer niet kon redden en dus besloot ik hulp in te roepen. Ik vertelde de telefoniste van de meldkamer die ik aan de lijn kreeg wat er gebeurd was. “U heeft zeker gedronken, meneer’, zei ze, nadat ik mijn verhaal had gedaan. “Nee, nog geen druppel”, verklaarde ik naar waarheid. “Dan probeert u zeker grappig te zijn?”, zei de telefoniste. “Leuk hoor. Maar u begrijpt natuurlijk ook wel dat de dierenambulance niet rijdt voor fruitvliegjes die in uw bier zijn gevallen.”

2 replies on “Drank maakt meer kapot dan je lief is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *